Plunge Pool; Het zwembad voor elke tuin!

Plunge Pool Compass Pool X-Trainer 45 Snokey Quartz

Plunge Pool Compass Pool X-Trainer 45 Snokey Quartz

Plunge Pool Compass Pool X-Trainer 45 Smokey Quartz

Plunge Pool Compass Pool X-Trainer 45 Smokey Quartz

Water staat voor rust en ontspanning terwijl kinderen bij water denken aan spel en plezier. Met deze informatie willen wij het mogelijk maken om iedereen deze ontspanning en plezier te bieden. Een grote tuin is niet meer noodzakelijk wanneer u een plunge pool neemt. Tijdens de zomeravonden na een heerlijke barbecue trekt u een fles wijn open en zit u heerlijk met u voeten in het water. De volgende dag nodigen de kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes uit voor een heerlijke dag in het water. De plunge pool is er al vanaf 2m x 3m en kan in diverse materialen gerealiseerd worden, denk hierbij aan keramisch composiet, beton, thermoplast en kunststof. Daarnaast is er afhankelijk van de materiaalkeuze ook keuze uit diverse kleuren. Denk dus vooral niet in beperking want alles is mogelijk! Wij van ZwembadArt in samenwerking met Aquaprojects denken graag met u mee zodat zelfs uw eigen ontwerp gerealiseerd kan worden.

Keramisch Composiet Zwembad van Compass Pools
De Plunge Pool is de nieuwe hit overgewaaid uit Australië! Deze zogenaamde Plunge Pool is afgeleid van de dompelbaden zoals deze in de spa en wellness branche gebruikt worden. Een klein bad die niet uw gehele tuin in beslag neemt maar toch perfect zijn doel dient. Heerlijk afkoelen in de zomer in een keramisch composiet zwembad van Compass Pools. De kinderen gedurende de dag heerlijk aan het spelen met vriendjes en vriendinnetjes en `s avonds wanneer de kinderen op bed liggen zelf met een goed glas wijn aan de rand van het zwembad. De X Trainer 45 en X trainer 58 zijn de perfecte Plunge Pools en hebben zich inmiddels in verschillende tuinen in Nederland bewezen.
De X trainer 45 is 4,5 meter bij 3 meter en de X Trainer 58 is met 5,8 meter bij 3,45 meter net een maatje groter. De Plunge Pool is door zijn formaat veel eenvoudiger in het onderhoud en lager in de kosten.
De Plunge Pool kan besteld worden in 8 verschillende kleuren in twee verschillende uitvoeringen namelijk de Bi-Luminate en de Nova. Deze kleuren variëren van blauw tot zwart en zijn voorzien van een gepatenteerde coating, waardoor erg geen algen en vuil op de wanden kunnen hechten. Daarnaast is het mogelijk om de techniek die wij voor de grotere zwembaden gebruiken toe te passen op dit kleinere type bad, denk hierbij aan een warmtepomp of automatisch doseersysteem voor chloor en zuurdosering.
Voor de afdekking van de Plunge Pool zijn er verschillende mogelijkheden zoals een foam deken of solar lamellendek Wij adviseren een solar lamellendek omdat deze de warmte goed vast houdt en het water wel met 4 tot 8 graden verwarmt. Hierdoor wordt de periode waarin gezwommen kan worden verlengd.
Misschien kunt u zich nog niets voorstellen bij een Plunge Pool en om die reden laten wij u hier graag enkele voorbeelden zien! Zou u graag meer informatie over dit type zwembad ontvangen, neem dan zeker contact met ons op zodat wij u kunnen voorzien van de juiste informatie.

Hdpe Zwembad
Wij bij Plunge Pools zijn uw specialist in het aanleggen en bouwen van HDPE zwembaden. Samen met u streven wij er naar om uw droomzwembad te ontwerpen. Uw HDPE zwembad wordt door ons speciaal voor u op maat gebouwd. Wij zijn niet gebonden aan standaard maten en/of afmetingen en kunnen daarom uw zwembad geheel naar uw ideeën en wensen realiseren.
Het gebruik van HDPE plaatmateriaal voor het vervaardigen van een HDPE bad heeft de volgende voordelen:
• HDPE is in verschillende kleuren leverbaar (zwart, wit, grijs, blauw) met een dikte van 10 mm plaatmateriaal
• heeft een zeer lange levensduur

Plunge Pool Compass Pool X-Trainer 45 Snokey Quartz

Plunge Pool Compass Pool X-Trainer 45 Snokey Quartz


• u krijgt 15 jaar garantie op het materiaal
• is in (bijna) alle vormen en maten leverbaar
• is UV bestendig
• is onderhoudsvriendelijk en sterk
• afhankelijk van uw voorkeur kunnen diverse inbouwdelen (lampen, inspuiters, skimmers, etc) geplaatsen worden op elke positie in de kuip
• tevens is inbouw mogelijk van een inlooptrap, bubbelbank, ligbank, jetstream enz.
• het HDPE zwembad wordt voorzien van een flensrand van 10 cm breed en de buitenzijde van het bad is voorzien van 2 rijen stalen buizen
• het zwembad wordt in de fabriek op waterdichtheid gecontroleerd
• heeft doorgaans een zeer korte plaatsingstijd (1 dag)
Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan voor een HDPE zwembad. Uiteraard kunt u ons ook bellen om een afspraak te maken met één van onze verkoopadviseurs via telefoonnummer +31 (0)73 850 75 45.

Polyester/Polyfaser Zwembad
De basis van een polyester zwembad is een met glasvezel gesterkt onverzadigd polyester, zonder poriën dat niet schuurt. Het polyester wordt gelamineerd, met polyester hars worden glasmatten aangebracht op de standaardvorm. De handmatige verwerking garandeert een gelijkmatige opbouw en kwaliteit van de lagen, wat zorgt voor enorm sterke wanden en optimale isolatie van de bodem. Aan de waterzijde wordt een speciaal ontwikkelde gelcoat en vinylester hars aangebracht. Die laag voorkomt dat water in het materiaal dringt, wat op langere termijn tot aantasting en kwaliteitsverlies zou kunnen leiden. Polyfaser gaat nog verder, aan de buitenkant wordt een topcoating gebruikt die het grondwater afstoot.
Wanneer u voor een polyfaser bad kiest in de vorm van een Plunge Pool, dan werken wij met twee modellen. Het eerste type “Kreta” heeft de afmeting 2,40 x 5,00 x 1,30 en komt in de standaard kleuren wit, hemelsblauw en grijs. Mocht u een extra dimensie aan uw zwembad willen geven, dan kunt u kiezen voor de 3D-Keramische kleuren. Deze zogenaamde 3D-Keramische kleuren zijn er in oceaan-wit, oceaan-blauw, antraciet-grijs en antiek-beige. De vorm is speels door de iets afgeronde lange zijdes van het polyester zwembad.
Het tweede type polyfaser zwembad van het model Granada dat wij leveren als Plunge Pool heeft de afmeting 3,00 x 6,00 x 1,53 en is leverbaar in dezelfde kleuren als het polyfaser bad van het type “Kreta”. Het zwembad is een rechthoekig model met interne inlooptrap die optioneel uitgevoerd kan worden met hoogwaterskimmers.

Nis-opties t.b.v. lamellenafdekking:
Nis-model Type A:
Nis-model Type A “Cover Light“. Deze wordt rechtstreeks in het zwembad gemonteerd en kan naar wens afgewerkt worden met een nis-afwerking. Deze nis-afwerking kan tegelijkertijd dienst doen als praktische en comfortabele zitbank.

Nis-model Type B:
Het nismodel Type B “Back” wordt optimaal geïntegreerd in het zwembad, is bij een geopende lamellenafdekking nauwelijks zichtbaar en houdt de volledige lengte van het zwembad vrij. De verticale nisafwerking in dezelfde kleur als het bad scharniert

Bouwkundig Zwembad
Een bouwkundig zwembad is een mooi oplossing voor een zwembad op maat. Bij een bouwkundig zwembad wordt er een betonnen bak gestort en kunnen er vervolgens nog talloze keuzes betreft materialen gemaakt worden, denk aan tegels, folieafwerking of bijvoorbeeld een coating. Een zwembad geheel naar uw eigen smaak ontworpen en gerealiseerd. Daarnaast heeft u bij een bouwkundig bad niet te maken met kraankosten die de prijs vaak opdrijven.

Tags: , , ,