Geen skimmers: waterspiegel op omgevingsniveau: een uniek visueel effect.

Het Compass Ceramic Pools overloop-concept verenigt op een uitgekiende manier praktische en esthetische functies. Dit overloop-systeem zorgt ervoor dat het oppervlaktewater over de hele breedte van het bad wordt afgedreven, waarbij de drijvende vuildeeltjes worden meegevoerd.
Het is bewezen dat dit systeem twintig keer efficiënter werkt dan de ontsierende en klepperende skimmers die op de binnenwanden van het zwembad gemonteerd zijn. Het overloopsysteem maakt dat het watervlak optisch gelijk staat met het omliggende terras, wat zorgt voor een uniek visueel effect, een gepatenteerde Compass Ceramic Pools exclusiviteit.
Het overloopsysteem wordt uitgevoerd in de een hoogwaardige INOX kwaliteit.
Al onze zwembaden zijn uitgerust met een performant zandfiltersysteem, afgestemd op het volume van het gekozen zwembad. De filtergroep met een debiet van 15 tot 20 m3 /uur maakt het mogelijk om het volledig watervolume te zuiveren binnen 3 à 4 uur.
De filter is uitgevoerd in glasvezel versterkt polyester.
De naadloze structuur maakt de filter bestand tegen de hoogste druk en voorkomt elk lekrisico en sluit corrosie uit.

zwembad-onderhoud-waterbehandeling-desinfectie-filter

Fluisterpomp (<53 dBA), standaarduitrusting
Naast de filter bevat de filtergroep een fluisterpomp die uitzonderlijk stil is, met een capaciteit van 750 Watt. Deze uiterst betrouwbare en zeer stille pomp verzorgt op efficiënte wijze de snelle circulatie van uw zwembadwater. De elektrische schakelkast met programmeerbare tijdklok is voorzien van alle beschermingen, conform de geldende veiligheidsnormen.

zwembad-onderhoud-waterbehandeling-desinfectie-fluisterpomp-geruisloos-zwembadart

Wordt gekozen om het zwembad bij te verwarmen via een CV-ketel dan wordt een warmtewisselaar geïnstalleerd. De 59 Kw titanium warmtewisselaar heeft een aantoonbaar langere levensduur dan een inox uitvoering. Dit systeem in combinatie met de centrale verwarming zorgt voor een snelle en betrouwbare opwarming van uw zwembadwater, automatisch gestuurd via het door Compass Ceramic Pools gebouwde controle paneel met ingebouwde digitale thermostaat.

zwembad-waterbehandeling-onderhoud-desinfectie-warmtewisselaar-compass-pools-zwembad-art

Automatische PH & desinfectie
Naast filtratie is desinfectie van essentieel belang. Dit geschiedt door monsters te nemen van het zwembadwater. Van deze monsters worden chloor- en PH-waarden gemeten. Afhankelijk van de gemeten waarden moet men het zwembadwater, door het toevoegen van chemicaliën, in balans krijgen. In het zomerseizoen is dit een bijna dagelijks terugkerende bezigheid. Om het zwembadwater op deze manier in perfecte conditie te krijgen en houden is een grote kunst!

Voor de basis desinfectie passen wij dan ook een UV-lamp met levensduursignalering toe.

zwembad-onderhoud-waterbehandeling-desinfectie-uv-lamp-compass-pools-zwembad-art

Hierdoor wordt het zwembadwater continu gedesinfecteerd onafhankelijk van de PH waarde. De desinfectie van het zwembadwater middels de UV-lamp geschiedt niet in het zwembad zelf maar bij de filterinstallatie. Om zeker te zijn dat ook het water in het zwembad gedesinfecteerd wordt voegen wij als desinfectie chloor toe. Vanzelfsprekend is de bedoeling dat de optimale desinfectie wordt bereikt met een zo minimaal mogelijk gebruik van chloor. Vanwege de toepassing van de RVS delen in het zwembad hebben we niet gekozen voor zoutelectrolyse omdat dit het RVS kan aantasten.
Door middel van de UV-lamp kan het chloorverbruik tot 80 % gereduceerd worden. Wil men alles volledig onder controle hebben en houden dan is de optie van een volautomatische PH- en desinfectie, meet en regeltechniek een aanrader. Door toevoeging van dit stukje techniek krijgt men met minimum gebruik van ontsmettingsproducten een optimaal resultaat. Dit zorgt ervoor dat u maximaal kunt genieten van uw zwembad met een minimum aan onderhoud en tijd.
Door het toepassen van een volautomatische PH regeling en desinfectie is de kwaliteit van het zwembadwater continu gewaarborgd.
Een geruststellend gevoel!

volautomatische-PH-desinfectie-zwembad-onderhoud-waterbehandeling

lees verder
 

Compass_logo_bluekopie