Een eigen zwembad bouwen? Zwembad Art kan u hierbij optimaal van dienst zijn. Samen met een tuinarchitect of met onze professionele zwembad bouwer bekijken we de mogelijkheden voor uw eigen privé zwembad. Het bouwen van een zwembad is namelijk specialistisch vakwerk.

Zwembad Art heeft jarenlange ervaring in het zwembad bouwen en een ruime ervaring opgedaan in het aanleggen van monoblock zwembaden. Het hele jaar door kan een bad geplaatst worden, uitzondering is de vorstperiode. Dan gaat het zwembad bouwen niet omdat we de kwaliteit van het aanvullen en de lijmverbindingen niet kunnen garanderen en stellen we de plaatsing uit tot na de vorst.

Werkzaamheden zwembad bouwen – 1. Vooronderzoek
Voordat het proces van zwembad bouwen plaatsvindt, verricht Zwembad Art, indien nodig, een bodemonderzoek. Hierbij wordt de bodemgesteldheid onderzocht. Middels dit onderzoek krijgen we belangrijke informatie benodigd voor het zwembad bouwen: over de aard van de bodem en het niveau van het grondwater. Indien nodig volgt een sondering. Het bouwen van een zwembad dient namelijk zeer secuur te gebeuren. Alleen dan kan de toekomstige kwaliteit van het zwembad gegarandeerd worden.

Werkzaamheden zwembad bouwen – 2. De grondwerken
Nadat in overleg met u de positionering en plaats van het zwembad is bepaald kan er worden overgegaan tot het uitgraven van de vereiste ruimte voor de bouw van het zwembad. Nadat de graafwerken zijn voltooid, wordt de egalisering van de bodem gerealiseerd. Dit is een zeer belangrijk onderdeel voor de specialisten die uw zwembad bouwen. Via deze methode wordt een zo egaal mogelijk draagvlak voor de zwembadbodem gecreëerd. Deze egalisering wordt uitgevoerd met microbeton. Hiermee wordt uw zwembad waterpas en spanningsvrij geplaatst.

Werkzaamheden zwembad bouwen – 3. Het aanvullen
Nadat het zwembad is gepositioneerd worden alle benodigde leidingen gelegd en naar de technische ruimte gebracht voor aansluiting op de technische apparatuur. Wanneer dit gereed is kan de resterende ruimte rondom het zwembad verder worden aangevuld met microbeton. Hierdoor ontstaat er een zwembad dat sterk, isolerend en duurzaam is. Door de hoge isolatiewaarde van onze kuipen wordt het zwembadwater aangenaam op temperatuur gehouden.

zwembad plaatsen in gat in tuin

Werkzaamheden zwembad bouwen – 4. De randstenen
Een zwembad bouwen is één, de afwerking twee. Zwembad Art heeft hiervoor speciale randstenen geselecteerd. Bewust is gekozen voor graniet om het intrekken van vuil in de steen te voorkomen. Randstenen kunnen uitgevoerd worden in:

  • lichtgrijze gebouchardeerde granietsteen
  • antraciet grijze gebouchardeerde granietsteen
  • hout of ander materiaal in overleg, echter onze voorkeur gaat bewust uit naar de hierboven genoemde opties

zwembad_bouwen_randstenen_plaatsen

U zult het vast en zeker wel weten: een zwembad bouwen is vakwerk. Zwembad Art beschikt, als Compass Pools dealer, over hoogwaardige materialen voor de bouw van uw zwembad en de bouw wordt uitgevoerd door vakmensen. Zij zijn gespecialiseerd in het bouwen van hoogwaardige ceramische monoblock kuipen en de aanleg ervan.
Een zwembad bouwen met Zwembad Art betekent het bouwen van een zwembad dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Niet voor niets geven we een levenslange garantie op de structuur van de monoblock zwembaden.

Stel u woont in een heel loofboomrijke omgeving waar in de herfst veel bladeren vallen. U zou dan kunnen denken: Nee, een zwembad in mijn tuin is daardoor onmogelijk. Echter, laat u daardoor niet weerhouden want er zijn tegenwoordig allerlei mogelijkheden om toch lekker, met weinig extra werk, te kunnen zwemmen. Wij informeren u graag.

Bezoek onze showroom aan de oude Leijstraat 1 te Breda of neem kontakt op met 076-5724112

Lees verder

Compass_logo_bluekopie