Automatische PH & desinfectie
Naast filtratie is desinfectie van essentieel belang. Dit geschiedt door monsters te nemen van het zwembadwater. Van deze monsters worden chloor- en PH-waarden gemeten. Afhankelijk van de gemeten waarden moet men het zwembadwater, door het toevoegen van chemicaliën, in balans krijgen. In het zomerseizoen is dit een bijna dagelijks terugkerende bezigheid. Om het zwembadwater op deze manier in perfecte conditie te krijgen en houden is een grote kunst!

Voor de basis desinfectie passen wij dan ook een UV-lamp met levensduursignalering toe. Hierdoor wordt het zwembadwater continu gedesinfecteerd onafhankelijk van de PH waarde. De desinfectie van het zwembadwater middels de UV-lamp geschiedt niet in het zwembad zelf maar bij de filterinstallatie. Om zeker te zijn dat ook het water in het zwembad gedesinfecteerd is voegen wij zo minimaal mogelijk ppm’s aan chloor toe. Vanwege de toepassing van de RVS delen in het zwembad hebben we niet gekozen voor zoutelectrolyse omdat dit de RVS delen kan aantasten.

Door het toepassen van een volautomatische PH regeling en desinfectie is de kwaliteit van het zwembadwater continu gewaarborgd.
Een geruststellend gevoel!

helder water

Ga terug zwembad opties

Compass Pools