De Compass Ceramic Pools zwembaden worden altijd onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek geproduceerd, onafhankelijk van weers invloeden. De vereiste kwaliteit wordt zo gegarandeerd. Vervolgens worden de klantspecifieke eisen en wensen in onze assemblage afdeling in Aarschot, België, toegevoegd. Elk polyester zwembad wordt op maat gemaakt.

Vaak wordt gesproken van een “polyester zwembad”. Echter een zwembad dat alleen zou bestaan uit polyester zou geen lang leven hebben. Voor een duurzaam zwembad komt meer kijken. Veel fabrikanten hebben aan het polyester zwembad een vinylester toegevoegd. Bij een polyester-vinylester monoblok kuip blijft een temperatuur van meer dan 30˚C kritisch. Vandaar dat Compass Ceramic Pools heeft gekozen voor een extra keramische laag die temperaturen van het water aan kan tot 40˚C. Ook treedt osmose daardoor niet op.

keramisch-materiaal-zwembad-vinilester-polyester-isolatie

Monoblock keramische zwembaden bieden vele voordelen in vergelijking met traditionele polyester en/of vinylester monoblock zwembaden.
Het moderne design en kleurenpalet, in combinatie met het – door Compass Ceramic Pools – gepatenteerde productieproces zorgen ervoor dat u jarenlang zorgeloos kan genieten van een schitterend keramisch zwembad.

De belangrijkste verschillen met traditionele monoblock zwembaden zijn de volgende:

De Bi-Luminite® kleurenlaag
Deze gepatenteerde kleurenlaag zorgt voor unieke kleureffecten en een fantastische schittering van het zwembadwater in het zonlicht. Dit effect wordt bereikt dankzij het aanbrengen van verschillende kleurlagen boven elkaar, met kleine, glinsterende kleurelementjes die zich onder de transparante bovenlaag bevinden.

polyester zwembad

De Bi-Luminite® kleurenlaag heeft een ware revolutie gebracht en biedt de volgende eigenschappen:

 • kleurvast – geen nadelige invloed van UV-stralepolun op de kleur van het zwembad
 • chemisch bestendig – geen inwerking van chloor, zout en andere chemicaliën op de wanden van het zwembad
 • krasbestendig: dankzij de hardheid van de Bi-Luminite® laag is uw zwembad weinig gevoelig voor krassen
 • onderhoudsvrij – door de gladheid van de toplaag, zonder poriën, worden algen en vuil afgestoten en is het onderhoud snel gedaan
 • osmose vrij – dit maakt een Compass Ceramic Pools monoblock het meest duurzame keramische zwembad op de markt
  1. de Bi-Luminite® kleurenlaag
  2. een vinylester grondkleurlaag
  3. een glasvezelversterkte vinylester laag
  4. een keramische vinylester laag
  5. een glasvezelversterkte polyester laag
  6. een waterbestendige buitenlaag
 • De gepatenteerde keramische kern geeft een Compass Ceramic Pools monoblock een verhoogde stevigheid met behoud van flexibiliteit. Dit verhoogt in belangrijke mate de kwaliteit en levensduur van de zwembadkuip. Het holle keramisch materiaal heeft ook een superieure isolerende eigenschap waardoor de wanden steeds warm aanvoelen. Het zwembad materiaal is volledig water ondoordringbaar, waardoor geen osmose in de zwembadwand kan ontstaan.
  Superieure composiet technologie

  Een keramisch zwembad van Compass Ceramic Pools wordt opgebouwd in 6 verschillende lagen:

  keramisch-zwembad

  Elk Compass Pools Zwembad Art monoblock wordt vervaardigd volgens het Australisch patent PN 1690.
  In totaal worden zes lagen glasvezelversterkte composietlagen gelamineerd tot een stevige, duurzame, energiebesparende en chemisch resistente kuip.

  In eerste fase wordt de basis gelegd voor de kleurechtheid, chemische weerstand en de krasbestendigheid. Vervolgens wordt elke kuip voorzien van een reeks glasvezelversterkte vinylester ceramische composietlagen om veroudering tegen te gaan. De harde schil wordt aangebracht om het geheel volledig af te sluiten van de grond en eventueel grondwater. Onze isolerende baden kunnen zonder schade, watertemperaturen verdragen tot 40°C. Polyester zwembaden haken af bij 28°C à 30°C.

  zwembad-keramisch-polyester

  Wilt u meer weten over de ceramische zwembaden van Zwembad Art?
  Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Breda.

  Lees verder

Compass_logo_bluekopie