Volautomatisch zwembad roldek (een isolerende energiebesparende afdekking)

Optie: met afstandsbediening : erg handig, met name als u bv. maar even wilt zwemmen. Bedienbaar vanaf elke ruimte.

volautomatisch-solar-rolluik-afdekking-zwembad

Energiebesparing
Het solar roldek is een geïntegreerde volautomatische zwembad afdekking die een fikse energiebesparing oplevert. De solar roldek lamellen slaan de gratis zonne-energie op en zorgen voor een extra opwarming van het water met 4 tot 8°C naargelang het seizoen en de geografische ligging. Een watertemperatuur van 25 a 30°C wordt makkelijk bereikt. Hiermee onderscheidt het zich duidelijk van een zwemvijver, die aanzienlijk lagere temperaturen kent.

solar roldeck rolluik

’s Nachts blijven verdamping en warmteverlies tot een minimum beperkt door het zwembad rolluik. Ook hier weer een duidelijk onderscheid met een zwemvijver.
zwembad-roldek
Deze Compass Pools zwembad afdekking (roldeck of rolluik genoemd) kan het gewicht van een klein huisdier, een kind en zelfs een volwassene dragen. Dankzij een geïntegreerde veiligheidsrand zakken de lamellen niet ver onder het waterniveau als ze belast worden, zodat het roldek zorgt voor een veilige afsluiting van uw zwembad.
zwembad-afdekking
Kenmerken roldeck:
De machinekamer van het zwembad rolluik maakt integraal deel uit van de monoblock kuip en is uitgerust met speciale geleidingswieltjes. Bij automatische opening of sluiting worden de lamellen zachtjes geleid en rondom een roestvrijstalen frame opgerold. De lamellen worden aangedreven door een geavanceerde oprolmotor in de roldeknis.
roldek-zwembad-afdekking

In opgerolde toestand bevinden de roldeck lamellen zich onzichtbaar onder het wateroppervlak. Ze zijn opgeslagen in de speciaal daarvoor gemaakte roldeck-nis. Zie foto
zwembad-kuip-roldek-nis

Afstandsbediening
Het Compass Pools roldeck kan ook bestuurd worden via een afstandsbediening. Heel handig!! Wilt u een duik nemen in uw zwembad, druk dan op de afstandsbediening en het dek gaat open.  U hoeft niet eerst ergens naar toe te lopen om op een knop te drukken, de knop komt naar u, en u kunt u zich klaarmaken voor de duik.

Lamellen
De roldeck lamellen zijn bijzonder goed bestand tegen mechanische schade en uv-stralen.
Dankzij de veiligheidsrand of rail rond het bad gaan de roldeck lamellen niet kantelen als ze belast worden.
zwembad-roldek-solar-lamellen

Conclusie:
De solar roldek lamellen zorgen in combinatie met een externe warmtevoorziening dat u de temperatuur van het water met een aanvaardbaar energieverbruik op het gewenste niveau kan houden. Tevens reduceert het de benodigde desinfectie middelen.
zwembad-in-tuin-gesloten-roldeck
Lees verder de vele voordelen van een roldek
Ga door naar zwembad opties
Ga door naar unieke garanties
 

Compass_logo_bluekopie