Het zwembad afdekken heeft veel voordelen. Een automatisch bedienbaar roldek heeft nog meer voordelen. Lees hier de belangrijkste functies van een Compass Ceramic Pools roldek:

 1. Veiligheid
  Het roldek kan het gewicht van een klein huisdier, een kind en zelfs een volwassene dragen. Dankzij een geïntegreerde veiligheidsrand zakken de lamellen niet ver onder het waterniveau als ze belast worden
 2. Het tegengaan van verdamping
  U kunt dit vergelijken met een kopje thee. Om de thee snel koeler te laten worden blaast u over het wateroppervlak waardoor het verdampingproces continu wordt gestimuleerd. Hierdoor koelt de thee sneller af. Dit is een bouwfysisch feit. In Nederland waait het bijna altijd en is de verdampingsgraad hoog. Daarom is een afdekking zeer gewenst. En omdat het Compass Pools roldek automatisch te bedienen is, kan het snel geopend en gesloten worden. 

  roldek-zwembad-roldeck-afdekking

 3. De aan- en afvoer van warmte
  Het warme badwater staat in contact met de koudere buitenlucht. Hierdoor treedt temperatuurverlies op. Door het toepassen van lamellen die beschikken over gesloten kamers met stilstaande lucht heeft u een isolator op het water liggen wat afkoeling voorkomt.
 4. Solar lamellen
  Door het toepassen bij een buitenzwembad van solar lamellen wordt het zwembad water extra bij verwarmd. De solar lamellen bezitten aan de onderkant een zwarte warmteabsorberende laag. Op het moment dat de zon erop gaat schijnen worden de gesloten kamers warm en die warmte wordt opgenomen door de zwarte laag, die het weer afstaat aan het zwembadwater. Hiermee zorgen de solar lamellen voor een extra (gratis) opwarming van het water met 4 tot 8 °C naar gelang het seizoen en de geografische ligging

  zwembad-afdekking-roldek-rolluik

 5. Vuilafvoer
  Doordat de zwembad afdekking voor het grootste gedeelte van de tijd gesloten is zal het vuil dat erop valt op het roldek terecht komen. Denkt u alleen al aan de gele bloesem. Op het moment dat het roldek geopend wordt, wordt dit vuil opgevangen in de roldeknis en het lamellendek wordt schoongespoeld. Doordat de geïntegreerde roldeknis een rechtstreekse aansluiting heeft met de zandfilter wordt het vuil gelijk afgevoerd.
 6. Lichttoetreding
  Door het toepassen van een lamellendek is de lichttoetreding tot het zwembadwater gering. Dit vermindert de algengroei en heeft tot gevolg dat u minder desinfectiemateriaal nodig heeft. 

  zwembad-roldeck-winterbestendig

 7. Winterbestendig
  In de winter kunt u kiezen voor een continue watertemperatuur van 4 graden. De pomp wordt op een laag pitje gezet en doet enkel het hoognodige zuiveren. Het solar roldek is winterbestendig en helpt mee met het op temperatuur houden van het water. De zon schijnt namelijk ook vaak in de winter.

Conclusie:
Het solarroldek zorgt in combinatie met een externe warmtevoorziening dat u de temperatuur van het zwembadwater met een aanvaardbaar energieverbruik op het gewenste niveau kan houden. Tevens reduceert het de benodigde desinfectiemiddelen.

Om de montage van uw eventuele winterzeil op een esthetische en efficiente manier te bevestigen kunnen wij de terrassen (graniet, steen, hout etc) voorzien van aluminium pluggen.

zwembad-winterzeil

Terug naar zwembad afdekken
Lees verder zwembad opties
 

Compass_logo_bluekopie